Kiallitassal_bucsuzott_a_muvesztelep1

Kiállítással búcsúzott a művésztelep

Tíz hazai és határon túli alkotó vett részt a 16. Hegyvidéki Nemzetközi Művésztelep munkájában, amelynek központi témája az „ablak” volt. A művészek az érkezésüket követő kirándulás során szerzett élményeiket dolgozták fel az önkormányzat szántódi táborának nyugalmas környezetében.
Volt, akit a zugligeti lóvasút végállomásának ablakai ihlettek meg, mást az Erzsébet-kilátó panorámája bűvölt el. Az elkészült munkákat a Hegyvidék Galériában tekinthették meg az érdeklődők.
A kiállítás megnyitóján Breznay András, a telep vezetője bemutatta a művészeket, és kiemelte: a szervezők fontosnak tartják, hogy a készülő alkotásoknak minden alkalommal legyen XII. kerületi kötődésük. Pogány Gábor művészettörténész szerint az „ablak” mint téma ideális választás volt, hiszen ez a motívum évszázadok óta jelen van a művészetben, és számtalan nyílt vagy rejtett jelentést hordoz magában.
A Hegyvidéki Nemzetközi Művésztelepen készült közel negyven mű nagy része a XII. kerületben marad, és az önkormányzat gyűjteményét gazdagítja.Kiallitassal_bucsuzott_a_muvesztelep2

B. A.