Neptancos_flash-mob

Néptáncos flash mob

A Széll Kálmán téren péntek esténként nem meglepő a csoportokban összeverődő fiatalok látványa, akik innen indulnak éjszakai bulikörútjukra. Szeptember 14-én sötétedéskor azonban a gyülekező fiúk és lányok többsége nem készült sehová: célpontjuk éppen a tér volt, ahol egy előre megbeszélt pillanatban, a járókelők legnagyobb meglepetésére, egyszerre elkezdtek táncolni.
A flash mob, magyarul villámcsődület kialakítója mintegy száz-százötven néptáncos volt, internetes fórumokon szervezték meg a szokatlan programot. Egy-egy klubból csapatostul érkeztek, a Budai Babszem Táncegyesülettől például heten jöttek el. Mint elmesélték, rendszeresen fellépnek itthoni és külföldi fesztiválokon, de szívesen részt vesznek különféle önszerveződő programokon is.
A táncosok úgy vélik, a nagyvárosi néptáncos flash mobok nem öncélúak, azaz nem csak az arra készülőknek okoznak örömet, hiszen a beavatatlan szemlélők is bátran bekapcsolódhatnak, vagy élvezhetik a muzsikát. Szerintük egy-egy ilyen látványos összejövetel arra is alkalmas, hogy rádöbbentse az embereket, a néptánc nem veszett el, ez egy ma is élő, a fiatalok körében növekvő népszerűségnek örvendő, értékes hagyomány.

z.