Edes_siker

Édes siker

Megnyerte a Kinder diáksportverseny regionális fordulóját az Arany János Általános Iskola és Gimnázium csapata. Az intézmény alsósai a MOM Sport csarnokában rendezett döntőben is kitettek magukért.

„Most először neveztünk, ezért nem is számítottunk arra, hogy sikerül bejutni a selejtezőbe. Rajtunk kívül ugyanis több mint kétszáz iskola jelentkezett, közülük a Kinder egy előszűrésen választotta ki azokat a csapatokat, amelyek aztán összemérhették ügyességüket” – beszélt a Kinder diáksportverseny előzményeiről Pejkó Katalin, aki a hegyvidéki Arany János iskola gárdáját vezette.
A pedagógus elmondta, hogy a másodikos, harmadikos és negyedikes tanulókból összeállított csapat semmit sem bízott a véletlenre. A gyerekek ugyanis január óta rendszeresen gyakorolták a szervezőktől kapott próbafeladványokat, sőt, külön stratégiákat dolgoztak ki az egyes sorversenyekre.
„Bár sokat dolgoztunk, mégis az esélytelenek nyugalmával mentünk a regionális fordulóra, Budakalászra, ahol az előre megadott tizennégyből hét feladatot kellett teljesíteni. Nem volt rajtunk eredménykényszer, valószínűleg ez is hozzájárult ahhoz, hogy végül sikerült nyerni, így bejutottunk a döntőbe” – mesélte büszkén a gyerekek tanítója.
Az Arany János iskola diákjai a televízió nyilvánossága előtt megrendezett fináléban is helytálltak. A dobogóra ugyan nem sikerült felállniuk a MOM Sport Csörsz utcai csarnokában, de így is elmondhatják magukról, hogy ott voltak az ország legjobb nyolc „kinderes” csapata között.

M.