Támogatás a nyári gyermekétkeztetéshez

A kormány az idén 2,4 milliárd forinttal támogatja az önkormányzatokat a rászoruló gyerekek nyári étkeztetésének megszervezésében. A Hegyvidéki Önkormányzat 50 százalékban saját forrásból, 50 százalékban állami támogatással tudja biztosítani, hogy összesen hatvan kiskorú gyermek kapjon ingyenesen meleg ebédet a nyári szünet idején.
„A XII. kerületi Családsegítő és Gyermekjóléti Központ közreműködésével néhány héttel ezelőtt levélben kerestük meg a leginkább rászoruló, rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő hegyvidéki családokat, hogy felmérjük, hányan tartanak igényt az ingyenes nyári étkeztetésre” – ismertette az előzményeket Pokorni Zoltán. A polgármester elmondta, hogy azok a családok, amelyek július 1-jéig visszajeleztek, júliusban és augusztusban hétköznapokon 11.30 és 14.30 óra között a családsegítőben (XII., Beethoven utca 7–9.) vehetik át az előre csomagolt meleg ebédet. Az ellátás az otthon töltött időszakra jár, nem vonatkozik azokra a napokra, amikor a gyermek táborozik, vagy óvodában van, s ily módon megoldott az étkeztetése.
A Hegyvidéki Önkormányzat a kormányzati pályázathoz csatlakozva évek óta támogatja a rászoruló gyerekek nyári étkeztetését.

z.