Eremhalmozo_hegyvideki_kemposok

Éremhalmozó hegyvidéki kempósok

Az év elején nyílt meg a Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia, amely a XII. kerületi polgárokat és különösen a gyerekeket szeretné megismertetni a harcművészetek szépségeivel. Az akadémia versenyzői kempóban alig egy hónap alatt nem kevesebb, mint tizenöt aranyérmet szereztek a különböző bajnokságokon.

Nyolcféle küzdősport közül választhatnak az érdeklődők a Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémián. A tapasztalatok szerint a Nagy „Csonttörő” János vezetésével megtartott ökölvívó-, valamint a Lacza Illés Ádám és Felföldi „Hegylakó" Szabolcs nevével fémjelzett kempóedzések a legnépszerűbbek.
Ez utóbbi sportágban máris szép eredményeket értek el a februárban megnyílt sportközpont felnőtt sportolói: nemrégiben egy első és két második hellyel zártak az MMA (Mixed Martial Arts, azaz vegyes harcművészetek) ketrecharc országos bajnokság második fordulójában, Hajdúsámsonban. A legnagyobb sikert Leiwolf Péter aratta, aki márciusban teljesen a nulláról kezdte el tanulni a kempót az akadémián, és most a –90 kilogrammos súlycsoportban győzött. Rajta kívül Magyar Gergő a –69, míg Kovács Roland a –55 kilogrammos junior A-kategóriában állhatott fel a dobogó második fokára. Mindhárom versenyzőt a világ- és Európa-bajnok Felföldi „Hegylakó" Szabolcs készítette fel a bajnokságra.
Kiválóan szerepeltek a fiatalok a Herceghalmon megendezett kempókupán, ahol Lacza Ábel light és semi kontakt, valamint chikara kurabe kategóriában utasította maga mögé a teljes mezőnyt. A jó sorozat a szigethalmi szabadtéri kempókupán is folytatódott, itt semi kontaktban Tóth-Miskey Rita bronz-, Barta Boglárka ezüstérmet nyert, Megyeri Benjamin és Megyeri Szabina második lett, Lacza Ábel pedig két arannyal gazdagította éremgyűjteményét.
Ha lehet, ennél is nagyobb sikert értek el Lacza Ádám Illés tanítványai a X. Délvidék Kupa Nyílt Nemzetközi Kempó Bajnokságon, amelyről 7 arany- és 5 ezüstéremmel tértek haza a hegyvidéki kempósok. A kétnapos szegedi versenyen élete első tornagyőzelmének örülhetett a mindössze tizenhét éves Di Gennaro Plósz Kinga, aki egy négydanos, feketeöves mesternél is jobbnak bizonyult.
Nagyszerű versenyzéssel Megyeri Szabina chikara kurabe versenyszámban arany-, míg semi és light kontakt kategóriában ezüstérmet szerzett. Megyeri Benjámin semi kontaktban első, light kontaktban második lett, Muzsai Huba chikara kurabe szabályrendszerben nyert aranyérmet, Tóth-Miskey Rita pedig két második hellyel zárta a viadalt. Az akadémia legeredményesebb sportolója Lacza Ábel lett, a magyar válogatott kempós három kategóriában végzett az élen.
Az egyéni eredmények alapján az összetettben is örülhettek a hegyvidéki sportolók, a csapat ugyanis a versenyen elinduló huszonkét klub között harmadik helyezett lett, ami újabb kupát jelentett az akadémia számára. Ennek értékét növeli, hogy a csapattagok – Megyeri Szabina kivételével – a Csaba utcai edzőteremben ismerkedtek meg a sportággal, a nagy tehetségnek tartott Di Gennaro Plósz Kinga pedig csupán szeptemberben kezdett el kempózni.

(-os)