Fejlesztenek_a_Csorsz-parkot

Fejlesztenék a Csörsz-parkot

Az elmúlt napokban többen is megkeresték az önkormányzatot, afelől érdeklődve: igaz-e, hogy teniszpálya épül a Csörsz-parkban, a Hegyalja út, Avar utca és a Csörsz utca által határolt zöldterületen.
„Szó sincs erről!” – tett pontot a találgatások végére a körzet képviselője, Kovács Lajos alpolgármester, aki elmondta, hogy a környéken élők közül néhányan vélhetően a játszótér-fejlesztési elképzeléseket érthették félre. A parkban – mint a kerület sok egyéb játszóterén – most csak kisgyermekek által használható játszóeszközök találhatók, és az önkormányzat szeretne a tizenéveseknek is játéklehetőséget biztosítani; például a kosárlabdázáshoz, vagy a kispályás focihoz teremtenének megfelelő körülményeket.
Nem csak a játszóteret fejlesztenék, a zöldterületen korszerű öntözőrendszert építenének ki, emellett felújítanák a gyöngykaviccsal szórt sétányokat, továbbá ahol szükséges, kicserélnék a padokat, szemeteseket. A park szélén, a Csörsz utca mentén található poros, murvás parkolóhelyeken pedig tovább építenék a már megkezdett gyephézagos burkolatot.
„Parkfejlesztési terveink a 2014. évi költségvetésünktől is függnek – tette hozzá az alpolgármester. – Amennyiben erre forrást tudunk biztosítani, jövő év tavaszán-nyarán kezdődhetne a kivitelezés”.

(zd)