Uj_haziorvosi_rendelo_nyilt_a_Boszormenyi_uton

Új háziorvosi rendelő nyílt a Böszörményi úton

Február eleje óta a Böszörményi úton, az egykori posta helyén kialakított rendelőben kereshetik fel a felnőtt betegek azt a négy háziorvost, akik korábban a Városmajor utcában rendeltek. A költözés és a felújítás részleteit Pokorni Zoltán polgármester ismertette az új helyen.

Dr. Kenyeres Zsuzsanna, dr. Moldován Erzsébet, dr. Turnai Diana és dr. Holvay Endre háziorvosok február 4-től a Böszörményi út 20–22. szám alatt kialakított rendelőben várják felnőtt betegeiket. Rendelési idejük, telefonszámaik nem változtak, ám most már kényelmesebb körülmények között tudják fogadni betegeiket.
„Az önkormányzat rákényszerült, hogy új helyet keressen a háziorvosi rendelőnek” – beszélt Pokorni Zoltán polgármester a költözés hátteréről. Az önkormányzat és a BIF Nyrt. hosszú évekig pereskedett a Városmajor utcai rendelő tulajdonjogáért, a kerület azonban elvesztette a pert, a társaság pedig nemrégiben felmondta a bérleti szerződést, így mennie kellett.
„Nehéz volt jó helyet találni” – mondta a polgármester, aki szerint az új rendelő ugyan kicsit messzebb van a korábbitól, ám jó adottságú, tömegközlekedési eszközökkel is könnyen elérhető, a közelben találhatók az 59-es villamos, továbbá a 102-es, a 105-ös és a 212-es autóbuszok megállói. A mozgássérültek az épület oldalsó bejárata felől tudják megközelíteni a helyet a számukra kialakított liftekkel, ugyanakkor – hogy még könnyebb legyen a közlekedésük – a tervek szerint akadálymentessé teszik a főbejáratnál lévő lépcsősort.
Az önkormányzati tulajdonú irodaépület földszintjén, a volt posta helyén létrehozott rendelő a betegek és az orvosok részére egyaránt komfortosabb körülményeket nyújt a korábbiakhoz képest. Újdonság, hogy a női és férfi mellékhelyiségeken kívül külön mozgássérült-toalett is nyílik a váróból. Az orvosi szobákhoz kapcsolódó szeparált vetkőzők és fektető szobák létesültek, emellett személyzeti öltözőt, teakonyhát és egy raktárhelyiséget is használhatnak az itt dolgozók. A komfortérzet javítása érdekében légkondicionáló és szellőztető rendszert építettek ki a rendelőben.

z.