Atadtak_a_felujitott_Varosmajort1

Átadták a felújított Városmajort

A Hegyvidék első térfigyelő kamerarendszerét építette ki az önkormányzat a Városmajorban. A fejlesztéseknek köszönhetően megújult, megszépült a park, és bővültek a sportolási lehetőségek is.

Véget értek a felújítási munkák a Városmajorban. Nemcsak vonzóbb, hanem biztonságosabb is lett a környék: a sokak által látogatott parkban épült ki a Hegyvidék első térfigyelő kamerarendszere.
A fejlesztéseket Pokorni Zoltán polgármester mutatta be helyszíni sajtótájékoztatón. Elmondta, hogy a nagy felbontású képeket rögzítő tizenhárom kamera felvételeit a hegyvidéki közterület-felügyelet munkatársai figyelik.
Az átdolgozott tervek alapján, a főváros 150, valamint a kerület 60 millió forintos hozzájárulásával fejlesztették a parkban a közvilágítást, harminchárom új kandelábert szereltek fel. Több helyen megújult a növényzet, utcabútorokat cseréltek le, teljesen átépült a templom mögötti „fogadótér”, továbbá új, zárt kutyafuttatót alakítottak ki, valamint egy már meglévő futtatót bekerítettek. A Maros utcai teniszpályák park felőli, düledező kerítését balesetveszély miatt újjáépítették.Atadtak_a_felujitott_Varosmajort2„Örülünk, hogy ebben a formában valósult meg a Városmajor fejlesztése” – mondta el lapunknak Püspöki Gábor és Sipos Péter. A Párbeszéd Magyarországért helyi képviselői szerint örvendetes, hogy a civilek bevonásával végül olyan terv készült, amely találkozott a parkhasználók többségének igényeivel.
Pokorni Zoltán a sajtótájékoztatón felidézte, hogy a közbiztonság javítása érdekében korábban a park bekerítését tervezték, erről azonban letettek. A kerítésépítés szükségességét ugyanis sokan vitatták, illetve a templom műemléki környezete miatt a költségek is túl magasak lettek volna.
Bővítették a Városmajorban a sportolási lehetőségeket is, szabadtéri fitneszgépeket, pingpongasztalokat helyeztek ki, valamint egy Magyarországon újdonságnak számító parkour-pályát hoztak létre, amelyet akrobatikus mozgásformák gyakorlására is használhatnak a fiatalok. Felújították a focipályákat, a nagyobbat a világításnak köszönhetően immár esténként is lehet használni. Az itt található reflektorokat hamarosan mozgásérzékelővel egészítik ki, hogy csak olyankor világítsanak, amikor játszanak a pályán. Atadtak_a_felujitott_Varosmajort3

z.