Kempo

Kempo: éremeső a világkupán

Hat nemzet több mint négyszáz harcosa vett részt a XIII. Juhász Ferenc Emlékverseny és Nyílt Kempo Világkupán. A rangos eseményen kiválóan szerepelt a Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia: a kerület jó hírét tovább öregbítő sportolók összesen 11 arany-, 5 ezüst- és 2 bronzéremmel zárták a viadalt.
Összesen ötször, submission, knock down, full contact B, light contact és chikara kurabe kategóriában is a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel Baros Tamás. A hegyvidéki „harcos” ezzel a teljesítménnyel a százhalombattai viadal holtversenyben legeredményesebb versenyzőjének bizonyult. Lacza Ábel a submission, semi contact, light contact és chikara kurabe versenyeket nyerte meg, míg a lányok közt vitézkedő Megyeri Szabinának a submission és light contact kategóriák küzdelmei után akasztották a nyakába a legfényesebb medáliát. Ő ráadásul semi contactban a második, a chikara kurabe versenyszámban a harmadik helyen végzett.
Ezüstérmekkel térhetett haza Bartha Boglárka (semi contact, chikara kurabe), Megyeri Benjámin (semi contact) és Kósa Péter (submission), emellett Bartha Boglárka fegyveres kata gyakorlatával egy bronzérmet is szerzett. A csapatok rangsorában a Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia az ötvenkilenc induló között a nyolcadik helyen végzett, ami kiváló eredménynek számít.
Lacza Ádám Illés, a küzdősport-akadémia kempo-szakosztályának vezetője külön kiemelte a legeredményesebb versenyző címet holtversenyben elnyerő Baros Tamás teljesítményét. Mint elmondta, egy rekord is megdőlt, ugyanis a torna történetében még soha nem rendeztek hatszáz meccsnél többet egy nap leforgása alatt – egészen mostanáig.
Hamarosan újabb komoly kihívás vár a kerületi akadémia sportolóira: április 27-e és május 3-a között rendezik meg Törökországban a kempósok világbajnokságát. Ezen mások mellett a világkupán remeklő hegyvidékiek képviselik majd a magyar színeket.

-os