Megszepult_a_Suhari_Dojo

Megszépült a Shuhari Dojo

Önkormányzati segítséggel megújult a Hegyvidéki Sportegyesülethez tartozó Győri úti edzőterem. A távol-keleti harcművészeteknek otthont adó Shuhari Dojóban minden eddiginél sokszínűbb szolgáltatásokkal, a többi között női önvédelmi tanfolyammal és egészségprogramokkal várják az érdeklődőket.

Részleges felújításon esett át a távol-keleti küzdősportok, kultúra, életszemlélet népszerűsítését és tanítását szolgáló, 2010-ben megnyitott Shuhari Dojo a Győri úton. A Hegyvidéki Sportegyesület égisze alatt működő edzőkomplexum utcafronti belső falait újravakolták, átépítették a lábazatokat, megújultak a lépcsők, új padokat és világítótesteket szereltek fel, valamint a kihasználtság növelése érdekében az egyik helyiséget masszázs- és spirituális szobává alakították át.
Márciustól így már talp-, shiatsu, svéd- és gyógymasszázs is igénybe vehető a dojóban – méghozzá nem csupán a sportolóknak, hiszen gyógyító technikákról van szó, amelyek mindenki számára bátran ajánlhatók. A spirituális szolgáltatások – az asztrológiai tanácsadás már működik is – szorosan kapcsolódnak a távol-keleti életfelfogáshoz.
A megszokott tanfolyamok közül aikido- és karateedzésekre hétfőn és szerdán 19.30-kor és 20.30-kor várják a 16 éven felülieket. Hétfőn és szerdán a 10–15 év közöttiek 17.30-kor karatézhatnak, a gyerekek kedden és csütörtökön 16.30-kor karatézni, 17.00 órától aikidozni mehetnek.
Márciustól két új csoport indul. A kezdő felnőttek egy Magyarországon élő háromdanos japán mestertől tanulhatnak angol és japán nyelven. Kifejezetten a gyengébbik nemet érinti a női önvédelmi tanfolyam, amely az egyszerű, de hatékony fogások elsajátítására helyezi a hangsúlyt. Szintén új szolgáltatás, hogy hétvégenként akár születésnapra is kibérelhető a dojo, ahol alkalom nyílik küzdősportjátékok szervezésére, sőt, még szusit is lehet enni.

(s.)

További információk: www.shuhari.hu.