Mar_elerhetok_az_Erzsebet_program_palyazatai

Már elérhetők az Erzsébet-program pályázatai

A szociálisan rászorulók, a közlekedési és postai szakágazatban, valamint a köznevelési területen dolgozók is pályázhatnak az Erzsébet-program kiírásában szereplő üdülési szolgáltatásokra. Az idén hatmilliárd forintból hét célcsoport számára hatvannyolc pályázatot hirdetett meg a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány.

Ismét elérhetők a hatalmas sikernek örvendő Erzsébet-program pályázatai, amiket szociális üdülésekre, a nyugdíjasoknak gyógyfürdőbelépőkre, a gyerekeknek általános és tematikus táborokra írtak ki. A közlekedési és postai szakágazatban, valamint a köznevelés területén dolgozók – családdal együtt – speciálisan meghirdetett üdülési lehetőségekre pályázhatnak.
Az idén a duplájára, hatmilliárd forintra nőtt a rászorulók üdülési támogatása, amiből a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány hárommilliárd forintot a nyugdíjasok, nagycsaládosok, fogyatékkal élők pihenésére, míg ugyancsak hárommilliárdot gyerekek táboroztatására szán. A szociális üdülésekre vonatkozó pályázati feltételeket ezúttal is az egy főre jutó jövedelem összegéhez kötik.
A kiírásokra kizárólag elektronikus úton, a www.erzsebetprogram.hu weboldalon lehet jelentkezni. A pályázatok forráskimerülésig, de legkésőbb a célcsoportonként meghatározott leadási határidőig állnak rendelkezésre. A kérvények elbírálásának eredményeiről a regisztrációnál megadott e-mail címben tájékoztatják a jelentkezőket a leadástól számított harminc napon belül. A pályázatok kitöltésében és leadásában a hegyvidéki lakosok számára segítséget nyújtanak a Királyhágó tér 4. alatti Fidesz-irodában.

Nyugdíjasok

Ebben az esztendőben azok a belföldi illetőségű, 60. életévüket betöltött, öregségi nyugdíjban részesülő emberek pályázhatnak, akiknek rendszeres havi ellátása nem haladja meg a 147 000 Ft-ot, valamint nem rendelkeznek további adóköteles jövedelemmel. A tavalyi évhez hasonlóan üdülésre és gyógyfürdőbelépőkre lehet pályázni.
Az üdülési pályázat önrésze 5000 Ft. Az üdülési szolgáltatást elő- és utószezonban, azaz január 2-tól június 15-ig, valamint szeptember 1-jétől december 31-ig lehet igénybe venni. A pályázat benyújtásának határideje: 2015. február 19.
A gyógyfürdőbelépő pályázati önrésze 2500 Ft, ami fürdőhelyszíntől függően magában foglal 5, legfeljebb 33 alkalomra szóló belépőjegyet. A pályázat benyújtásának határideje: 2015. február 9.

Fogyatékossággal élők

Az Erzsébet-programban meghirdetett üdülési szolgáltatásra azok a belföldi illetőségű, 18. életévüket betöltött, fogyatékossággal élő emberek jelentkezhetnek, akik fogyatékossági támogatásban és/vagy vakok személyi járadékában és/vagy magasabb összegű családi pótlékban részesülnek, valamint a havi teljes összegű ellátásuk nem haladja meg a nettó 150 000 Ft-ot. A pályázó és az esetleges felnőtt kísérő önrésze egyaránt 5000 Ft/fő. A pályázat 2015. március 16-tól április 16-ig nyújtható be.

Nagycsaládosok

A nagycsaládosok üdülésére azok a családok pályázhatnak, amelyek legalább három 20 éven aluli gyermeket nevelnek, és a családban az egy főre jutó nettó jövedelem nem haladja meg a 2015-től érvényes minimálbér összegét, azaz a 105 000 Ft-ot. Az önrész szülők és 14 éven felüli gyerekek esetében 5000 Ft/fő, míg 3 és 14 éves kor között 2500 Ft/fő. A pályázat 2015. február 12. és március 12. között nyújtható be.

Erzsébet-táborra jelentkezők

A gyerekek az idén is több mint hatvanféle kiírás közül válogathatnak. Általános, közösségeknek szóló és tematikus (művészeti, sport stb.) táborok állnak a csoportos és egyéni jelentkezők rendelkezésére.
Amennyiben az egyéni pályázó gyermek családjában az egy főre jutó nettó jövedelem nem haladja meg a 105 000 Ft-ot, úgy a befizetendő önrész 2000 Ft. Ha a jövedelem ennél magasabb, a táborozás önrésze 10 000 Ft. A pályázatokat 2015. március 20-ig lehet benyújtani.

BM

 

A nagy érdeklődés miatt érdemes minél hamarabb leadni a pályázatokat. További információkért, a leadáshoz való segítségért Jáky Ildikónál, a Fidesz-iroda vezetőjénél, Pokorni Zoltán szociális ügyekért felelős munkatársánál lehet érdeklődni a 375-7411 és a +36-20/539-93-30-as telefonszámon, valamint a jaky.ildiko@fidesz.hu e-mail címen.