Lenyugozo_gengszterek

Lenyűgöző gengszterek

Izzik a levegő, mindegy, hogy a múlt század húszas vagy ötvenes éveit éljük – netán egy huszonegyedik századi szombat délutánt. Gengszterek és szeretőik, üzletfeleik, barátaik táncolnak el korokat, viszonyokat a Maffia Swingben.

Az amerikai álomban, a szigorúan szabályozott szerencsejáték, az alkoholstop kijátszható világában mindent lehetett, amit nem értek tetten. Korlátozva volt a tánc is – de néhol szabad. Erre a világra találták ki, ösztönösen, a szvinget. A korlátlan mozgást. Eldugott, füstös lebujokban született meg a dac először a tánc nyelvén – aztán kitört a levegőre, és már nem lehetett megállítani.

A Maffia Swing ezt a kort idézi fel. A nem mindennapi előadást eddig négyszer mutatta be a Pilisi Kolibri Sport-Tánc Egyesület a MOM Kulturális Központban. A Hegyvidéki Napokon negyven percbe sűrítik a történeteket, amelyekben felvillan 1920, 1949, 1962 és így tovább. A sztori rock ’n’ rollal zárul.

Az egyesület elnöke, Sálik Gyula azt mondja, mindent a kor alakít. A „Kolibrik” nemcsak a táncban színesek, hanem előadásmódban és technikában is. Számos világ- és Európa-bajnok társastáncos szvingel, járja a rockit.

A történet szerint matrózok érkeznek a városba, ahol az első italozás közben kizsebelik őket a helyi mulató csábos hölgyei. A megszerzett pénzt elviszik Donnak, a kisváros maffiafőnökének, akinek megtetszik az egyik csinos lány. Ám Don barátnője ezt nem nézi jó szemmel… Izzó történet, táncban elmesélve – ezt ígéri a Maffia Swing a Hegyvidéki Napok színpadán.