Nepal_hangjai

Nepál hangjai – meditációs zene

Nepál hangjai címmel ad világzenei meditációs koncertet Bársony Bálint, Jäger Dávid és Sas András. Az ősi keleti kultúrákban már sok ezer évvel ezelőtt gyógyítottak hangokkal – ennek lényegéből kapunk ízelítőt szombat délután.

Megnyugvás és relaxáció testnek, léleknek, szellemnek egyaránt – ezt ígérik a Nepál hangjai című meditációs koncert előadói. Bársony Bálint, Jäger Dávid és Sas András azt a képességet igyekeznek bemutatni, amit a „nem gondolás” állapotának, az egyhegyű figyelemnek neveznek.
A meditációs zene lényege nem a kiszámíthatóság, hanem a különböző hanghatásokra, ritmusokra való rácsodálkozás. Fontos az organikus hangzás is, hiszen az emberi érzékszervek a huszadik század végéig nem találkoztak szintetikusan előállított zenei hullámokkal.
„A júliusban megjelenő, Nepálban szerzett inspirációkból felépülő CD-nkből hallhat majd egy kis ízelítőt a közönség – mondta Bársony Bálint. – Közel másfél hónapot töltöttünk ott, és különböző beavatásokon, nagymesteri hangtálkurzusokon vettünk részt, zenéket gyűjtöttünk. A kalandokból és a zenei kutatásból dokumentumfilm is készül. Az általunk létrehozott zenei rezgésben, energiatérben beindulnak a test és lélek természetes öngyógyító mechanizmusai. Ezek segítenek harmonizálni az energiarendszert. Segítségükkel könnyen gyógyíthatók a lelki és testi sérülések, elengedhetők a félelmek és szorongások.”
A mindennapok terhétől, a sok stressz és nyomás súlyától mindenki másképp igyekszik megszabadulni; vannak, akik a hangok segítségével kapnak szárnyra, s érzik meg a békét, a belső elcsendesülést és a boldogságot. A meditáció alatt a résztvevők a saját szintjükön élhetik meg a hangok, a rezgések és a belső szeretet ölelését.