Ezerszinu_vilag_gyermekrajzokon1

Ezerszínű világ gyermekrajzokon

Kedves állatkákat, szivárványos kerteket, mosolygós embereket sorakoztat fel a TILMA a Gyermekművészetért Közhasznú Alapítvány nemzetközi vándorkiállítása a Jókai Klubban. A hazai és határon túli ifjú alkotók a világ szépségeit rajzolták meg.

Esztergom, Vác, Szombathely, Kecskemét, Finnország, Lengyelország és Olaszország – csak néhány helyszín, ahol már „járt” a hatvani TILMA a Gyermekművészetért Közhasznú Alapítvány különleges vándorkiállítása, amely immár tíz esztendeje hívja fel a figyelmet a világ ezerszínű csodáira, szépségeire. A hazai és határon túli ifjú alkotók munkáinak ezúttal a Jókai Klub ad otthont. A rajzokon olyan értékek kapnak főszerepet, mint a hit, a család, a szeretet és a természet.
„Ezek a képek ragyognak. A gyerekek művei hűen tükrözik azt a szeretetet és örömet, ami mindnyájunkat körülvesz” – hívta fel a figyelmet az alkotások egyediségére Basáné Révész Erzsébet, a tárlat főszervezője.Ezerszinu_vilag_gyermekrajzokon2„Mi az, ami csodálatot ébreszt benned?” – erre a kérdésre válaszolt rajzával a Budapesten élő Lőrincz Viola, aki nagyon büszke arra, hogy művét a világ több táján is megcsodálták már. „Két kislányt ábrázoltam, akik az állatokkal barátkoznak – mondta. – A képemen nyuszi, ló és hód is szerepel. Ők mindnyájan egy szivárvány alatt vannak. Nagyon tetszik, hogy olyan gyerekeket ismerhettem meg, akik ugyanúgy szeretnek rajzolni, mint én.”
A zenés-táncos előadásokkal színesített megnyitóünnepségen Horváth Richárd, Hatvan város polgármestere ekképpen üdvözölte a vándorkiállítást (amelyre Ferenc pápa is áldását adta már): „Igazi ünnep ez az év, hiszen városunkon kívül már ide, a tizenkettedik kerületbe is eljutott ez a kezdeményezés. Különösen jó, ha egy gyermek jártas a pozitív emberi tulajdonságokban, és mindezt papírra is tudja vetni.”
Herczeg Józsefné, a Jókai Klub igazgatója beszédében köszönetét fejezte ki, amiért az értékes alkotások a Hegyvidéket is gazdagíthatják: „Az ifjú művészek lehetővé tették, hogy rajzaikon keresztül bepillantást nyerhessünk a világ ezerszínű csodáiba. Örömömre szolgál, hogy az intézményünkbe járók is részesülhetnek az élményben.”

(b.)

 

Az Ezerszínű világ című vándorkiállítás szeptember 28-ig látogatható. Cím: XII., Hollós út 5.