Varoshaza_ter_folytatodik_az_epitkezes

Városháza tér: folytatódik az építkezés

Lapunk megjelenésével egy időben, szeptember 1-jével újabb szakaszához érkezik a polgármesteri hivatal épülete körüli terület átalakítása: ideiglenesen lezárják a Kiss János altábornagy utcát a Törpe utca és a Margaréta utca között, ezzel együtt pedig az építkezés idejére zsákutcává válik a Törpe utca a Zsámbéki utca és a Kiss János altábornagy utca között. A Margaréta utca szintén zsákutca marad még néhány hétig, itt azonban az autósok már használhatják a játszótér mellett kialakított új parkolókat.
A Városháza tér projekt kivitelezése június közepe óta zajlik, aminek eredményeképpen hamarosan modern, sokfunkciós városi térré változik a polgármesteri hivatal környezete. A munkálatok a hivatali épület előtt, valamint annak oldalában, a „piactéren” kezdődtek, majd a Kiss János altábornagy utca Böszörményi út és Törpe utca közötti szakaszát zárták le – ezt a részt az átépítést követően a gyalogosok vehetik birtokba. A Margaréta utca játszótér melletti szakaszát a nyár folyamán az építkezés miatt szintén elkerítették átmenetileg a forgalom elől: ezen a részen a parkolási lehetőségek bővítése érdekében alakították át a parkolóhelyeket.
Míg a Margaréta utca érintett szakaszán már befejeződött a burkolatépítés, a polgármesteri hivatal épülete körül az ősz folyamán végzik el a felszíni rendezést, hiszen az elmúlt időszakban a gépészeti, közműépítési munkákat kellett befejezni. Elkészült a többi között a leendő szökőkút gépészete, három vízgépészeti akna, három tűzcsapbekötés, továbbá tizenöt új víznyelőt csatlakoztattak a csatornahálózatba.
A polgármesteri hivatal környéke hosszú ideje városrészközponti funkciót tölt be, ezt azonban eddigi állapotában nem tükrözte a közterület – ezért döntött úgy a képviselő-testület két évvel ezelőtt, hogy forrást igényel a főváros által kiírt „TÉR_KÖZ” elnevezésű pályázaton, amelynek alapvető célkitűzése volt a közösségi tereket fejlesztő programok támogatása. A kerület sikeresen pályázott, és közel 150 millió forintot nyert el a térrekonstrukcióra. A lakossági fórumokon is bemutatott új tér terveit a Platinium Group készítette.

d.