Vigyázzunk a gázcsatlakozókra!

Jelentősen nőtt az utóbbi hónapokban a gázelosztó, gázcsatlakozó vezetékek és kiállások megrongálódása, átvágása miatti bejelentések száma. Az emberéletre is veszélyes események többsége véletlenszerűen következik be a közterületi útépítések, valamint a magánterületeken végzett tereprendezési és kertfenntartási munkálatok során.
Ezért a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság arra kéri a lakókat, hogy – főképpen a magas fűben végzett kaszálás és az épületszigetelés során – fordítsanak fokozott figyelmet a gázcsatlakozó és -fogyasztói vezetékek elhelyezkedésére. Tartsák szem előtt, hogy a vezetékek megsértésének és különösen az átvágásuknak súlyos következményei lehetnek.
A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság azt javasolja, hogy a megelőzés érdekében a földmunkák megkezdése előtt mindenki tájékozódjon, hol találhatók a kertben (munkaterületen) gázvezetékek, valamint kiállások. Érdemes ezeket a helyeket – akkor is, ha a gázvezeték nincs használatban – jól láthatóan megjelölni, valamint a munkavégzéstől függetlenül rendszeresen karbantartani.

-os