Mindenki_gyozott

Mindenki győzött

Rák Kati színművésznő tolmácsolásában Szebényi Ildikó hegyvidéki kortárs költő versei vezették be a hagyományosan a Virányos Általános Iskolában megrendezett szavalóversenyt, amire a kerületi általános iskolák legjobb elsős és másodikos versmondói kaptak meghívást. Különleges hangulatot kölcsönzött a programnak a helyszín, hiszen most először léphettek fel a diákok az önkormányzat jóvoltából szeptemberben átadott új könyvtárhelyiségben.
A gyerekek ezúttal a telet és a téli ünnepkört feldolgozó költeményekkel örvendeztették meg a hallgatóságot. Többségben voltak a játékos, könnyed versek, azonban komolyabb hangvételű művek is elhangzottak – méghozzá igencsak magas színvonalon.
Nem közhely tehát, hogy a Rák Kati vezette zsűri nehezen hozta meg a végső döntést. Erről beszélt a színművésznő is, aki mindenekelőtt kijelentette, valamennyi kisdiák győztesnek érezheti magát, hiszen a döntőig csak a legjobbak juthattak el. Ennek ellenére ketten mégis elpityeredtek, nekik vigasztalásképpen Rák Kati írt néhány kedves sort a sorszámos kitűzőjükre.
A jó tanácsokkal és sok-sok biztatással tarkított eredményhirdetés – a zsűri minden versenyzőt külön értékelt – zárásaként a gyerekek között ajándék mese-CD-ket osztottak szét.

M.

 

Végeredmény

1. osztályosok: 1. Peszlen Attila János (Virányos Általános Iskola). 2. Frey Emma (Németvölgyi Általános Iskola). 3. Szakál Tamara (Jókai Mór Német Nemzetiségi Általános Iskola) és Lendvai Bátor Doma (Testnevelési Egyetem Gyakorló Sportiskolai Általános Iskola és Gimnázium).
2. osztályosok:
1. Litkey Mátyás (Tamási Áron Általános Iskola és Német Két Tannyelvű Gimnázium). 2. Temple Rozina (Városmajori Gimnázium és Kós Károly Ének-zene Emeltszintű Általános Iskola). 3. Gáspár Natasa (Sashegyi Arany János Általános Iskola és Gimnázium).