Angol_nyelvu_iskola_nyilt

Angol nyelvű iskola nyílt

Alapítványi fenntartású iskola nyílt a Hegyvidéken. A Zsolna utca 4. szám alatti, korábban kanadai nagyköveti rezidenciaként használt épületben kialakított Budapest British International Academyt a napokban meglátogatta Pokorni Zoltán polgármester.
Szalai Petra ügyvezető igazgató elmondta: jelenleg az elsőtől a negyedik osztályig fogadnak gyerekeket, jövőre azonban már egy ötödik osztályt is elindítanak. A hosszú távú tervek szerint tizenkét évfolyamossá alakulna az intézmény, ezért már a közeljövőben új épülettel bővítenék azt.
A Budapest British International Academyben a tantárgyakat – a magyar kivételével – angol nyelven oktatják, a tanárok fele angol anyanyelvű. A legfeljebb tizenhat fős osztályokban egyidejűleg két pedagógus tanít, ez teszi lehetővé, hogy egyénileg is sokat foglalkozhassanak a diákokkal.
„A kereslet mutatja, hogy szükség van erre az iskolára” – fogalmazott látogatásakor Pokorni Zoltán. A polgármester kiemelte: az önkormányzat is abban érdekelt, hogy minél több színvonalas óvoda és iskola működjön a kerületben, tovább színesítve az oktatási intézmények kínálatát.

d.