A_Szepkilatas_a_legjobb1

A Szépkilátás a legjobb

A Szamos Marcipán Szépkilátás Cukrászda kapta a legtöbb szavazatot az önkormányzat által meghirdetett Hegyvidék Legjobbja versenyen. Az elismeréssel járó emblémát Pokorni Zoltán polgármester és Váczi János alpolgármester adta át a svábhegyi üzlet vezetőinek. „Szoros volt a cukrászdák közötti verseny, sokan adták le szavazatukat kedvenceikre” – emelte ki a polgármester az ünnepélyes díjátadón, majd arról beszélt: minden résztvevő nyerhetett a versennyel, amely hozzájárult ahhoz, hogy a cukrászdák közönségéből közösség válhasson.
Váczi János elmondta, hogy a Hegyvidék Legjobbja díjat szeretnék újabb kategóriákban is meghirdetni. Az önkormányzat a következő hónapokban a hegyvidéki kávézók, hentesek, pékségek, fodrászatok, virágboltok, fagylaltozók, zöldségesek és éttermek törzsközönségét kéri majd arra, hogy támogassa voksával kedvenc üzletét.A_Szepkilatas_a_legjobb2„Megállás nélkül azon dolgozunk, hogy a nagyapám által alapított és országos hírűvé tett, valamint az apám által modernizált és jelentősen kibővített Szamos Marcipán színvonalát megőrizzük, tovább fejlesszük” – jelentette ki Kelényi Ádám, aki a gazdasági és HR igazgatói posztot tölti be a Szamos Marcipán Kft.-nél. Mint mondta, a Szamos Marcipán cukrászdáinak kínálata többnyire azonos, de azért vannak különbségek: a Szépkilátásban például meleg reggeli is kapható. A termékek egy része helyben készül, a többit Pilisvörösvárról hozzák mindennap frissen.
Az igazgató tapasztalatai szerint a 2004 óta működő Szépkilátás vendégkörének túlnyomó részét a környéken lakó családok teszik ki, de hétvégenként a Normafához kirándulók közül is sokan betérnek hozzájuk. A svábhegyi cukrászda egyik legnagyobb vonzereje a hatalmas kert, ahol nyáron a gesztenyefák árnyékában szívesen töltik idejüket a vendégek.

sz.