Linda_a_honap_hegyvideki_babaja

Linda a hónap hegyvidéki babája

Műtermi fotózást nyert az önkormányzattól Gallus Linda Norina. „A hónap hegyvidéki babája” címért zajló szavazáson győztes hölgy most öt hónapos, így szüleivel együtt vette át az erről szóló meghívót Pokorni Zoltán polgármestertől.

Valamennyi kerületi újszülöttet babacsomaggal köszönti a Hegyvidéki Önkormányzat március 1-je óta. A kelengyében, amit a területi védőnő a születés utáni első látogatás alkalmával ad át a családnak, hasznos információkkal ellátott hűtőmágnes, „Vigyázz rám!” feliratú autómatrica, ápolókrém, fürdőhab, nedves kendő, vízhőmérő és lázmérő található. Mindezek a babagondozás első időszakához nyújtanak segítséget a szülőknek.
Szintén a csomag része a „Hegyvidéki baba vagyok” emblémával ellátott kapucnis törölköző, amelyhez játék is kapcsolódik. Amennyiben a szülők a fürdőlepedővel együtt lefotózzák hat hónapnál nem idősebb gyermeküket, és a fényképet beküldik a kapott tájékoztatóban szereplő e-mail-címre, részt vehetnek az önkormányzat „Hegyvidék – Több mint kerület” Facebook-oldalán zajló „A hónap hegyvidéki babája” szavazáson.
Az első játék során (májusban) három kislány, Léna, Linda és Panna „vetélkedett” szüleik jóvoltából. Az oldal látogatói különösen aktívnak bizonyultak, közel ezer voksot adtak le a babákra; legtöbbjüknek – 547 szavazónak – Linda lett a kedvence. Így a most öt hónapos Gallus Linda Norina és szülei vették át Pokorni Zoltán polgármestertől az önkormányzat ajándékát, egy professzionális műtermi babafotózásra szóló meghívót.
„A babacsomag nem szociális juttatás, hanem egy apró gesztus: gratulálunk, sok boldogságot kívánunk a szülőknek gyermekük érkezése alkalmából. Nem hiszem, hogy ezen múlik, vállalnak-e az emberek gyermeket, de hozzájárul egy olyan segítő, támogató, elfogadó környezethez, ami összességében mégiscsak számít abban, hol születik több gyerek, és hol kevesebb. Szeretnénk olyan kultúrát, világot teremteni magunk körül, amiben ilyen apró gesztusok is bátorítják a felnőtteket a gyermekvállalásra” – fogalmazott Pokorni Zoltán. A polgármester a szavazás kapcsán kiemelte: ez nem verseny, csak egy játék, hiszen „minden gyermek nagyon szép, mindegyiknek hallatlanul örülünk”.
„Köszönjük a Lindára adott szavazatokat, és gratulálunk a másik két nagyon helyes baba szüleinek is” – mondta a szavazók többségének szívét elnyerő kislány édesanyja és édesapja. Kádár Niki és Gallus Attila egy éve laknak a XII. kerületben, és nagyon szeretnek itt élni – nemcsak azért, mert könnyen elérhető minden, hanem mert ilyen viszonylag rövid idő alatt is sok kedves és vidám emberrel ismerkedtek meg a környezetükben.

z.