Szabadteri_tanterem1

Szabadtéri tanterem

Melyik gyerek ne szeretne a szabadban tanulni? A Németvölgyibe járó diákok mostantól ezt akár mindennap megtehetik, hiszen udvari tanteremmel gazdagodott az általános iskola.

„A diákok és a szülők részvételével kertszépítő programot indítottunk tavasszal – beszélt az előzményekről Dimanopulosz Andrea iskolaigazgató. – Virágokat ültettünk, padokat festettünk, kitisztítottuk az esővízcsatornát, sok mindent rendbe tettünk az udvaron. Ennek folytatása a szabadtéri tanterem kialakítása, amire még tavaly pályáztunk.”
A padokkal egybeépített öt munkaasztalt és a kültéri iskolatáblát a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. Local Care jótékonysági programjának köszönhetően kapott anyagi támogatásból vásárolta meg az iskola. Kisebb földmunkára is szükség volt, amit a pedagógusok, a szülők és a cég önkéntesei közösen, az iskolai karbantartó irányításával végeztek el, míg a gyerekek a környezet megszépítésében segédkeztek.
„Az udvari tanterem hozzájárul ahhoz, hogy a diákok tapasztalati úton is elsajátítsák a tananyagot. Elsősorban a természetbarát-osztálynak tartunk itt órákat, de a többiek is kihasználhatják a szabadban tanulás előnyeit” – mondta az igazgató, aki szólt egy másik újdonságról is.
Simon Tamás szülő közreműködésével a Németvölgyi Általános Iskola megállapodást kötött az Oktatási Hivatallal egy kültéri meteorológiai állomás felszereléséről. A készülék, ami az udvari tanterem közvetlen közelébe került, méri a hőmérsékletet, a szélerősséget és a légnyomást. A pillanatnyi, valamint az összesített adatokat laptop vagy tablet segítségével lehet leolvasni. Szabadteri_tanterem2

mm.