Az_egeszsegmegorzest_nem_lehet_eleg_koran_kezdeni

Az egészségmegőrzést nem lehet elég korán kezdeni

Az egészségmegőrzés volt az idei KIMBI Nap központi témája. A KIMBI Óvoda hagyományos családi rendezvényén ennek megfelelően a gyerekeknek szervezett versenyfeladatok közt volt erő-, ügyesség- és állóképesség-fejlesztő akadálypálya, „Etesd meg a sárkányt almával!” címmel célbadobós játék, zöldség-gyümölcs kirakó, továbbá „táplálékpiramis-építés”, aminek során arról szerezhettek ismereteket az óvodások, miből mennyit kell enni az egészséges fejlődéshez.
A fogorvosi sátorban a XII. kerületi gyermekfogászat munkatársa, dr. Farkas Györgyi tartott fogászati szűrést, mesélt a helyes fogmosásról, majd már a játék részeként arra kérte a kicsiket, válogassák külön azokat az ételeket és italokat, amik erősítik, illetve gyengítik a fogakat. Versenyen kívül a Magyar Egészségcoaching Alapítványt képviselő dietetikus játékos feladatokat adott a gyerekeknek. A táplálkozási szakember annak az egészségfejlesztési programnak a keretében vendégeskedett a KIMBI-ben, amely az elmúlt hónapokban zajlott le az önkormányzat támogatásával három hegyvidéki óvodában, köztük itt is.
A szokásos népszerűségnek örvendett a szülők által felajánlott pónilovaglás és az ugrálóvár. Szintén egy felajánlás révén a KIMBI-be látogatott a Minimax csatorna két jelmezes figurája, Macikutya, a haspók kutyus és Picicica, a szeretetéhes kismacska, akiket boldogan ölelgettek az óvodások.
Az egészséges ételek sokaságát felvonultató kerti büféről a családok gondoskodtak, a bevételből az óvoda új játszószőnyeget és fejlesztő eszközöket vásárol a csoportoknak. A finomságok receptversenyében Laki Katalin liszt nélküli csokoládés brownie-ja nyert, az édesanya egy elismerő oklevél mellett környezettudatos tippeket és húsmentes ételleírásokat tartalmazó szakácskönyvet vehetett át jutalmul. Aki kíváncsi a győztes receptre, megtalálhatja a KIMBI Óvoda honlapján (www.kimbiovi.hu).

d.