Eremeso_a_szkander-vbn

Éremeső a szkander-vb-n

Várakozáson felül jól szerepeltek a hazai versenyzők a MOM Sportban megrendezett 39. Szkander- és Para Szkander Világbajnokságon. A megszerzett 16 érem – köztük a három arany – azt jelenti, hogy az idei volt minden idők legjobb magyar vb-szereplése. A junior mozgáskorlátozottaknál 55 kilóban Simon Dániel, a +55 kilós versenyzők között Farkas István, míg a senior grand masters 75 kilós kategóriában Józsa Mihály győzött.
Mint a Magyar Szkander Szövetséget irányító Csabai Attila elmondta, előzetesen tíz éremre számítottak, s még a szakembereket is meglepte a csapat nagyszerű teljesítménye.
„Létszámban is a legek világbajnokságát szerveztük, hiszen ötvenhat ország ezerkétszáz versenyzője jött el Budapestre, ez pedig még inkább felértékeli a mieink eredményességét. Három aranyérmet szereztünk, amire még nem volt példa a sportág történetében, ráadásul a kétszeres ezüstérmes Barzsó Henrietta juniorként a felnőttek között is begyűjtött egy bronzot – összegzett a szakember. – Sokat köszönhetünk a MOM Sport vezetésének, amellyel a Hegyvidéki Fitparádén megrendezett Judgement Day szkanderverseny kapcsán évek óta nagyszerű a kapcsolatunk.”
Csabai Attila reméli, hogy a sportág növekvő népszerűsége a következő években is kitart, már csak azért is, mert a hazai szövetség 2020-ban Európa-bajnokságot rendez.

M.