Kulturalis_es_szocialis_intezmenyek_fejlesztese

Kulturális és szociális intézmények fejlesztése

Az elmúlt hónapokban több XII. kerületi kulturális és szociális intézményben végeztetett el kisebb-nagyobb fejlesztéseket a Hegyvidéki Önkormányzat. Folytatódott a családsegítő és gyermekjóléti központ felújítása, ezúttal a folyosói légkondicionáló berendezések vezetékeit rejtették ízléses gipszkarton burkolat alá.
Modern, energiatakarékos kondenzációs kazánt kapott a Kiss János altábornagy utcai Félsziget Klubház. A melegvíz-előállító és fűtőberendezéshez az előírásoknak megfelelő kémény készült, valamint a gázvezetékeket is átépítették a kivitelezők. Ugyanitt a szociális konyha helyiségének elbontásával interjúszobát alakítottak ki.
Megújultak az Ifjúsági Közösségi Tér földszinti és emeleti vizesblokkjai, továbbá kicserélték a csempe- és padlóburkolatokat is. A Jókai Klubban működő étterem radiátorait rákapcsolták az épület központi fűtésrendszerére, míg a használati meleg víz előállításához új villanybojlereket szereltek fel. A fejlesztésnek köszönhetően csökken a károsanyag-kibocsátás, gazdaságosabbá válhat az étterem üzemeltetése. A költségek pontos megosztását hőmennyiségmérő segíti.
Korszerűsítették és további zuhanyzókkal látták el az alagsori és az emeleti vizesblokkot a Virányosi Közösségi Házban, ahol kifestették a tornatermet és az öltözőket, valamint új készülékre cserélték az elavult gázkazánt. Szintén a mellékhelyiség újult meg a Virányos Gondozási Központban, emellett bővült a vendégeknek fenntartott földszinti mellékhelyiség.

sm.