Megújul a Jagelló út

Régi adósságát törleszti a Budapest Fővárosi Önkormányzat, amikor a lakosság és a Hegyvidéki Önkormányzat kérését figyelembe véve felújítja a Jagelló utat. Az Apor Vilmos tér és a BAH-csomópont közötti, hozzávetőlegesen 680 méter hosszú szakaszon október első hetében kezd el dolgozni a kivitelezéssel megbízott Colas Út Zrt.

Az ütemtervnek megfelelően a régi, tönkrement aszfalt felmarása után dupla kopórétegű burkolat kerül a betonalapra, ezzel egy időben a meglévő hasított kő útszegélyt mindkét oldalon szintbe helyezik. Javul a tömegközlekedés biztonsága, a Jagelló úti két buszmegálló bazaltbeton beállót kap, amivel megelőzhető az aszfalt és a szegélykövezet megsüllyedése. Megváltozik a sávok szélessége, a BAH-csomópont felé haladó forgalmi és buszsáv három méter lesz, a másik irányba azonban szélesebb nyomtávot jelölnek ki. A 3,75 méteres forgalmi sávon így a kerékpárosok is kényelmesen, az autósok zavarása nélkül haladhatnak.
A munkálatok idején időszakos forgalomkorlátozásokra kell számítani, a kétirányú közlekedést azonban mindvégig biztosítja a kivitelező. A nagyobb lezárásokról a Fővinform értesíti a lakosságot. Nem használhatók majd a Jagelló út melletti ingyenes parkolók, az autósok a fizetőövezethez tartozó környező utcákban, illetve a Budapest Kongresszusi Központ előtti kiépített parkolóban állhatnak meg. Az útépítés nem érinti a hegyvidéki biopiac nyitva tartását, a kerületiek körében rendkívül népszerű vásárhely változatlan rendben üzemel.
A beruházás október 2-án kezdődik, a munkálatok várható befejezési ideje október második fele. Az önkormányzat szakirodája arra kéri a lakosságot, hogy az esetleges torlódások miatt lehetőség szerint kerülje el ez idő alatt a Jagelló utat.

mm.