Megkezdodtek_az_utepitesek

Megkezdődtek az útépítések

A jó idő beköszöntével megkezdődtek az előre tervezett nagyobb útépítések a XII. kerületben. Elsőként a Fodor utcában és az Irhás árokban jelentek meg a munkagépek, ezzel párhuzamosan a télen kialakult kátyúk megszüntetéséhez is hozzákezdett a munkával megbízott kivitelező.
A Fodor utca 120–130. között, mintegy 100 méter hosszan, teljesen megújul a botlásveszélyes járdaburkolat. Ahol a meglévő állapot indokolja, az alapot is kicserélik a szakemberek. Nemcsak aszfaltoznak, hanem egyúttal biztonságosabbá teszik a közlekedést: a régi fakorlát helyett erősebb acélkorlátot szerelnek fel, amely a gyerekek védelmében egy alsó kiegészítő elemet kap.
Újabb állomásához érkezett az Irhás árok felújítása, ezúttal az Adorján utca alatti szakaszt varázsolják újjá a kivitelezők. A beruházás a vízelvezetés megoldatlansága miatt vált szükségessé, a csapadékátfolyások következtében ugyanis jelentősen romlott az útburkolat minősége, folyamatosan újabb kátyúk alakultak ki. Azért, hogy a jövőben ez ne történjen meg, keresztirányban öt vízelvezetőt építenek be, valamint kiemelt szegély kerül az úttest szélére. Megtörténik a teljes felületű szőnyegezés is, továbbá a Hörcsög utca csatlakozásánál a gyalogosok védelmében egy széles forgalomcsillapító küszöb épül.
Folytatódik a Zugligeti úti parkoló tavaly megkezdett építése. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem előtt már elkészült tíz parkolóhely után tavasszal újabb huszonhárom létesül.
Zajlik a kátyúk felmérése, ennek alapján márciusban a többi között a Lóránt úton, a Hegyhát úton, a Fülemile úton, a Zugligeti úton, a Határőr úton és a Magas úton tüntetik el az úthibákat a szakemberek. Az előző évhez hasonlóan nagyfelületű javítások is várhatók, amelyeknek a lényege, hogy azokon a helyszíneken, ahol egymás közelében több kátyú alakult ki, a szegélyig aszfaltoznak. A technológiát várhatóan a Csillagvölgyi úton, a Szendrő utcában, a Szarvas Gábor úton és a Széchenyi-emlék úton alkalmazzák.

mm.