„Az innováció fókuszában a jövő áll”

Mostantól nemcsak fenntarthatóbb, de gazdaságosabb is lesz a Semmelweis Egyetem Pető András Karának működése. Az 1,1 milliárd forint értékű beruházásnak köszönhetően az eddiginél sokkal méltóbb, korszerűbb és kényelmesebb épületben végezhetik mindennapi munkájukat az intézmény dolgozói, hallgatói.

Az első magyar karbonsemleges egyetem lesz a MOME

Bolygónk és a természet védelme, a klímaváltozás megállítása és visszafordítása közös ügyünk. Ma már egyre több ember, cég, ipari és gazdasági szereplő, szervezet, alapítvány, nevelési és oktatási intézmény kötelezte el magát a „zöld” gondolkodás és cselekvés mellett. Itthon is. A Hegyvidéken működő és az utóbbi években kiemelten a fenntarthatóságot szem előtt tartó Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) azt vállalta, hogy 2030-ra Magyarország első nettó karbonsemleges felsőoktatási intézménye lesz. Erről kérdeztük Böszörményi Nagy Gergelyt, a MOME alapítványi elnökét.

Lezajlott a bölcsődei felvétel

Komoly feladat elé állította a Hegyvidéki Önkormányzatot az idei bölcsődei felvétel, ugyanis a férőhelyeket meghaladó volt a jelentkezések száma. Végül sikerült megoldást találni, így valamennyi jogosan igénylő gyerek felvételt nyert valamelyik XII. kerületi intézménybe.