Végre becsengettek! – újra megnyitottak a hegyvidéki iskolák

Régen várták annyira a gyerekek a vekker hangját, mint június 2-án reggel, amikor ismét kinyitottak az általános és középiskolák, s végre személyesen is találkozhattak osztálytársaikkal, barátaikkal. A viszontlátás öröméről lapunk sem akart lemaradni – a Városmajori Kós Károly Általános Iskolában jártunk.

Önkormányzati segítség táborozáshoz

Június végétől augusztus harmadik hetéig tart nyitva a főváros egyik legszebb önkormányzati napközis tábora, a Mátyás tábor. Bár a járvány miatt néhány óvintézkedést bevezettek, ezek azonban nem befolyásolják a programkínálatot, amire az idén sem lehet majd panasz. A részletekről Fonti Krisztina alpolgármesterrel beszélgettünk.

Iskolanyitás, tanévzárás, táborozás

A kormány döntése értelmében kötött formában ugyan, de június 2-tól újra kinyitnak az általános és középiskolák. Lehetőség lesz a tanulást segítő, pedagógusok és diákok közötti találkozók szervezésére, valamint a tanintézmények gondoskodnak az ezt igénylő gyerekek felügyeletéről és étkeztetéséről. A részletekről Hajnissné Anda Évát, a Közép-Budai Tankerületi Központ vezetőjét kérdeztük.

Kinyitnak a hegyvidéki bölcsődék és óvodák is

Folyamatosan javul a járványügyi helyzet, egyre kevesebb a fertőzött, a kedvező adatok pedig lehetővé tették, hogy az óvodák és a bölcsődék ismét fogadhassák a gyerekeket. Arról, hogy ezek pontosan hogyan működnek majd, Fonti Krisztina alpolgármestert kérdeztük.