Hümér visszatér a hegyvidéki iskolákba

Az egyre pallérozottabb kis troll, Hümér ismét felbukkan, hogy tavasszal 300 kisiskolással ossza meg tudását a környezetvédelem leghétköznapibb feladatairól. A program felépítését annak kidolgozója, Csernus Dóra klímapolitikai tanácsadó segítségével foglaltuk össze.

Elemek és akkumulátorok szelektív gyűjtése

Ahogy gyarapszik a környezetünkben az elektromos eszközök száma, úgy növekszik a kimerülő elemek és akkumulátorok mennyisége. Bár a gyűjtőpontok száma óriási, mégis sokat lehet és kell még fejlődni a szelektív gyűjtés terén. Ehhez adunk egy kis ösztönzőt!

Az élelmiszer-pazarlás megelőzhető!

Számítások szerint minden magyar évente 65-150 kilogramm élelmiszert dob ki. Nagyböjt küszöbén időszerű elgondolkodnunk ennek a megdöbbentő mennyiségű ételnek a sorsáról.

Hogyan hat egészségünkre a városi zöld környezet?

A városi zöld területek és a lakosság egészségi állapota közötti összefüggéseket nemzetközi összefogásban vizsgálja a Hegyvidéki Önkormányzat. A kétéves projekt célja olyan megoldások kidolgozása, amik később a gyakorlatba átültetve is érzékelhetően hatnak a kerületiek hangulatára, egészségére, társadalmi kapcsolatrendszerére.