Folytatódik a komposztálóosztási program

A korábbi évekhez hasonlóan az idén is lehetősége nyílik a hegyvidéki kerttulajdonosoknak, hogy speciális keretet igényeljenek a háztartásukban, kertjükben keletkező zöldhulladék komposztálásához.

Hallgassuk többet a viráglátogató rovarok döngicsélését!

A méhek és a zene kapcsolata sokkal összetettebb, mint elsőre gondolnánk. A megfelelően behangolt döngicsélés a rovarok egy részénél a táplálékszerzés feltétele. Ezek a hangok sok zeneszerzőt megihlettek, nem csak Rimszkij-Korszakov írt zeneművet a dongóról. A beporzók zeneiségéről és a „zenetörténet beporzóiról” is beszélgettünk kerületi szomszédunkkal, Vásárhelyi Tamás biológussal.

Kedvencekkel a vadasparkban

A Budakeszi Vadaspark azon kevés helyek egyike, amelyik szerencsésnek mondhatja magát, és a jelenlegi pandémiás helyzetben is a megszokott módon tarthat nyitva. Teheti mindezt azért, mert a látogatók nagy területen, egymástól távol és szabad téren tudnak részt venni az őszi sokszínű programokon.

Regisztrálni kell a lomtalanításra

Október 2. és 8. között pótolja az elmaradt lomtalanítást az FKF Nonprofit Zrt., amely a járványhelyzetre tekintettel egy korábban még nem alkalmazott módszert választott. Az úgynevezett gyűjtőpontos lomtalanítás azt jelenti, hogy regisztrációt követően meghatározott időpontban a Konkholy-Thege Miklós út 21–29. alatt található telephelyen lehet leadni a lomokat.