Online segítenek egymásnak a szülők

Van, aki ragasztószalagból készít otthoni ugróiskolát, és olyan is, aki a körfolyosós ház udvarán tart tornaórát. Közben dolgoznak, főznek, takarítanak, online segítik egymást tanácsokkal. A több mint hatezer tagot számláló „XII. kerületi anyukák-apukák” Facebook-csoport tagjai meséltek lapunknak arról, hogy ebben az időszakban hogyan próbálják meg szebbé varázsolni gyermekeik mindennapjait.

A telefonnagyi és a többiek – történetek az önkéntes karanténból (I.)

Ahányan vagyunk, annyiféle megoldást találunk a nehéz időszak átvészelésére. Van, akinek a családja segít, van, akire a barátok figyelnek oda, ha másként nem, hát hosszas beszélgetésekkel, vagy a közösségi oldalakon. Van, aki varr, van, aki főz, van, aki naplót kezdett írni. Mindnyájan az összetartás új módját gyakoroljuk. Történeteink közreadásának egyik nem titkolt célja, hogy jó példákat mutassunk be, amik akár ötletet, akár pusztán erőt és hitet adhatnak másoknak, hogy átmenetileg négy fal között is lehet teljes az élet.

Unokáinknak szeptemberben is szükségük lesz ránk

Monspart Sarolta tájfutó-világbajnok sokaknak személyes ismerőse a Hegyvidéken. Tudják róla, hogy nehezen ül meg egy helyben, mindig nyüzsög, mindig megy, mindig szervez. Most azonban otthon van, a lakásában marad.